Uploaden media

1. Comprimeren doet smusher!

2. Geef de foto’s een korte naam van wat het is. Bv gele-bank1, gele-bank2 etc.

3. Vul altijd de alt-tekst in: Alt is simpelweg een afkorting van alternatief, voor als de afbeelding niet laadt of omdat je ze niet kunt zien omdat je blind bent ofzo. Dus schrijf op wat je zou willen lezen als het plaatje niet geladen wordt, of welke beschrijving je zou willen horen door een screenreader,  als je de afbeelding niet kan zien omdat je een visuele beperking hebt.
Zoekmachines houden tegenwoordig ook al rekening met of je site geschikt is voor screenreaders.

Tip: upload de foto’s voordat je het product aanmaakt. Je kunt dan die alt-tekst er als titel er zo twee keer in kopiëren. Ik haal er wel altijd die hoofdletters uit waar ze niet hoeven voor ik ze kopieer in alle afbeeldingen.

Producten toevoegen

Het makkelijkste werkt het als je de afbeeldingen al in je media-library hebt staan want dan kopieer de je titels hier zo in.
Voor de beschrijving gebruik je ‘shift enter’ als je op een nieuwe regel wilt beginnen en ‘enter’ als je een witruimte wilt (een nieuwe paragraaf begint).
Sla het eerste invulstuk over en ga door naar short description, daar vul je opnieuw de titel in (maak er een h3 van) en  de tekst.
Dan ga je hélemaal naar beneden, naar page options, en daar onderaan vind je ‘custom fields’. Als je daarop klikt krijg je alle inputvelden voor de specificaties van het product. Daar vul je dus de specificaties in, wat je leeg laat blijft weg.
Dan de productfoto en de extra foto’s invoegen, subcategorie aanklikken. Klik op update en klaar!

Vergeet niet de juiste subcategorie aan te vinken, anders verschijnen ze niet in je winkel 😜.

Tekst aanpassen

Hier komt dan nog eens een video over hoe je de tekst aanpast.